Χρήσιμες ιστοσελίδες

Οι παρακάτω σύνδεσμοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε δωρεάν online υλικό, όπως e-books, ηλεκτρονικά περιοδικά και άρθρα με ευρύ θεματικό φάσμα. Ξεσκονίστε θέματα Λυκείου, μέχρι και σύνθετα Πανεπιστημιακά θέματα, αλλά και πολλά άλλα, μέσω αυτών των ηλεκτρονικών καταλόγων.

 • heallink-logoΚατάλογος ηλεκτρονικών περιοδικών A-Z του σύνδεσμου ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, Heal-link. Μέσω αυτής της διαδικτυακής πύλης τα μέλη του Συνδέσμου έχουν πρόσβαση σε πλήρες κείμενο ηλεκτρονικών περιοδικών και βιβλίων και σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων. Ο έλεγχος πρόσβασης γίνεται με αναγνώριση ΙΡ διευθύνσεων απευθείας από τους εκδότες χωρίς να εμπλέκεται σε αυτήν τη διαδικασία η δημιουργία λογαριασμού My-HEAL-Link, που είναι μια υπηρεσία εξατομίκευσης.
 • pischools-logoOnline βιβλία από τη Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) ιδρύθηκε το 1964 (Ν. 4379) από τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας και Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Γεώργιο Παπανδρέου. Η Βιβλιοθήκη του λειτούργησε, με βάση το Β. Διάταγμα 827/1965 που επικύρωνε τον Εσωτερικό Κανονισμό του ΠΙ, ως μέρος του Α’ τμήματος της Διεύθυνσης Διοικητικού. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1967, καταργήθηκε το ΠΙ – και ασφαλώς η βιβλιοθήκη του – από το δικτατορικό καθεστώς. Το ΠΙ επανιδρύθηκε – στη θέση του καταργηθέντος Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμόρφωσης που είχε συσταθεί το 1975 (Ν. 186/75) – το 1985 (Ν. 1566/85) ως ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, «την επιστημονική έρευνα και τη μελέτη των θεμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Η Βιβλιοθήκη λειτούργησε στο πλαίσιο του νεοσυσταθέντος τότε Τμήματος Ερευνών, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, στο οποίο εντάσσεται έως σήμερα.
 • Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστοτόπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, που παρήχθησαν στα πλαίσια του Έργου «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα». Φιλοδοξία του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής κοινότητας.
  Μπορείτε να αναζητήσετε στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων, αλλά και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενα του Αποθετηρίου μέσω 5 ευρείων Θεματικών Περιοχών.
 • zephyr-logoΟ Ζέφυρος είναι μια πύλη πρόσβασης για τον εντοπισμό των διαθέσιμων βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού στους καταλόγους των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.Ο Ζέφυρος δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Τεχνολογιών και Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βασικός άξονας κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του ήταν να αποτελέσει ένα ομοιογενές περιβάλλον για την αναζήτηση και ανάκτηση βιβλιογραφικών πληροφοριών από βάσεις δεδομένων των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Παράλληλα δόθηκε βαρύτητα στην ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, όπως δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής σελίδας για αποθήκευση αναζητήσεων και εγγραφών κ.α
 • freeebooks-logoΣτη σελίδα αυτή θα βρείτε σημειώσεις και συγγράμματα για μαθήματα τα οποία σχετίζονται με τα μαθηματικά, αλλά και όχι μόνο… Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη αυτή περιέχει όπως θα δείτε υλικό το οποίο σχετίζεται με τα υπολογιστικά μαθήματα, τις γλώσσες προγραμματισμού αλλά και την μαθηματική φυσική ενώ προστίθενται συνεχώς βιβλία και από άλλους επιστημονικούς κλάδους.
 • opendoar-logoΙδρυματικά αποθετήρια Χωρών και Οργανισμών (Directory of Open Access Repositories).
 • esk-logoΣε ένα νέο διαδικτυακό περιβάλλον (www.ekt.gr/eskep) λειτουργεί ο Εθνικός Συλλογικός Κατάλογος Επιστημονικών Περιοδικών που αναπτύσσει και διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Στον κατάλογο παρουσιάζονται, σε ενιαία μορφή, τα βιβλιογραφικά δεδομένα των επιστημονικών περιοδικών (έντυπων και ηλεκτρονικών) που διαθέτουν οι ελληνικές βιβλιοθήκες στις συλλογές τους. Παρέχονται πολλαπλές δυνατότητες αναζήτησης και πλοήγησης, ενώ για κάθε τίτλο περιοδικού δίνονται τα στοιχεία των βιβλιοθηκών που το διαθέτουν. Η τελευταία έκδοση του Καταλόγου περιλαμβάνει περισσότερους από 30.500 τίτλους περιοδικών που διαθέτουν 230 βιβλιοθήκες διαφόρων τύπων (ακαδημαϊκές, ερευνητικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων, ειδικές, κ.ά.) σε Ελλάδα και Κύπρο.
 • openarchives-logoΤο openarchives.gr είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη αναζήτησης και πλοήγησης σε έγκριτο ελληνικό ψηφιακό περιεχόμενο Επιστήμης και Πολιτισμού.
 • projectgunetberg-logoTo Project Gutenberg προσφέρει εντελώς δωρεάν 42.000 e-books, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε online αλλά και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.
  Δεν χρειάζεται καμία συνδρομή για να τα αποκτήσετε