Μαθήματα και ξεναγήσεις βιβλιοθήκης

school_boardΗ Βιβλιοθήκη προσφέρει περιηγήσεις, κατευθύνσεις, και εργαστήρια όλο το χρόνο. Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη ενθαρρύνει τις σχολές και άλλους εκπαιδευτές να προγραμματίζουν συνεδρίες στη βιβλιοθήκη, προσαρμοσμένες στα μαθήματα και τις αναθέσεις τους.

Εκδρομές και κατευθύνσεις

Εξερευνήστε τον πλούτο των συλλογών των βιβλιοθήκων του Πανεπιστημίου. Περιηγήσεις είναι ανοικτές σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του κοινού.

Γνωρίστε την δομή και τη φιλοσοφία της Βιβλιοθήκης

Η Βιβλιοθήκη παρέχει ειδικά μαθήματα, όποτε το θελήσετε, τα οποία καλύπτουν βασικούς άξονες για την έρευνα που χρησιμοποιεί το web site της βιβλιοθήκης, τους καταλόγους βιβλιοθηκών, τις βάσεις δεδομένων, το λογισμικό διαχείρισης, και την σωστή αναζήτηση πηγών διαδίκτυο. Τα μαθήματα γίνονται συνήθως από τον εκάστοτε υπεύθυνο των βιβλιοθηκών, με τη βοήθεια ίσως κάποιου εκπαιδευτικού.

Εργαστήρια στις βιβλιοθήκες

Οι βιβλιοθήκες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μπορούν να παρέχουν μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια με έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία των βάσεων δεδομένων και λογισμικό διαχείρισης αυτών, και ανάλογα με το εκπαιδευτικό αντικείμενο του διδάσκοντα.

Εκδρομές, μαθήματα και εκπαιδευτικά εργαστήρια στη Βιβλιοθήκη μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά ειδικής συνεννόησης με τον υπεύθυνο κάθε βιβλιοθήκης, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.
Για να κανονίσετε μια εκπαιδευτική εκδρομή, μάθημα ή εργαστήριο σε μία από τις βιβλιοθήκες μας παρακαλώ επικοινωνίστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου (βλ. Ώρες λειτουργίας) ή από την φόρμα επικοινωνίας μας (Επικοινωνία).